DARUVARSKE TOPLICE

Destination
Category Zdravstveni turizam
Duration
Izaberite datum putovanja / Pick a date
No available seat

Ljekovita svojstva termalne vode te ljekovitog blata koristili su već stari Rimljani, a potom i Turci u vrijeme svojih osvajačkih pohoda po Europi. Danas su «Daruvarske toplice» suvremeni i moderno opremljeni centar za medicinsku rehabilitaciju, odmor i rekreaciju te prevenciju u očuvanju zdravlja.

 

Osnovni prirodni činitelji ovih toplica su zdrave tople vode te nalazišta mineralnih blaga (peloid, «fango»). Termalna voda Daruvara po svom je sastavu i balneološkoj klasifikaciji akratoterma tj. indiferentna voda sa mineralizacijom ispod 1 g/lit. Postoji nekoliko izvora vode koji se razlikuju temperaturom, koja se kreće od 39,2 do 47,5 °C.


Termalna voda danas se primjenjuje u kupkama običnim, izmjeničnim, Hauffeovim, te Hubburd kadama i kadama za hidro-masažu s temperaturom od 34 do 38 °C, za provođenje grupne i individualne hidrogimnastike. Za ambulantne bolesnike, osobito starije ili onih slabije kondicije, iza primjene balneoloških procedura, namijenjene su posebne prostorije za odmor i znojenje prije odlaska kući.


Mineralno blato «fango» upotrebljava se u obliku obloga na oboljele ili oštećene zglobove ili kralješnicu, direktno na tijelo ili preko pamučne tkanine. Oblozi su debljine 3-5 cm, s temperaturom 41-43 °C, a prosječno se apliciraju kroz 20-30 min. Iza toga slijedi odležavanje barem 1-2 sata.
Kompleksna fizikalna terapija provodi se primjenom modularnih i galvanskih struja, ultrazvukom, interferentnih struja, magnetoterapije, lasera, vasotraina, krioterapije, parafinskih obloga, ručne ili podvodne masaže.

 

Prirodnim ljekovitim sredstvima uz ostale fizikalne procedure, uspješno se liječe upalne reumatske bolesti(arthritis, reumatoides, spondylitis ankilonsan), degenerativne bolesti zglobova i kralješnice (lumbalni i cervikalni sindromi, lumboishalgia, coxarthrose, gonarthrose), provodi se posttraumatska i postoperativna rehabilitacija ozlijeđenih ekstremiteta i kralješnice, endoproteza kukova i koljena te stečena ili urođena deformacija lokomotornog sustava.


Specifičnost «Daruvarskih toplica» je liječenje i rehabilitacija ženskih bolesti kao što su primarni i sekundarni sterilitet, kronične upale ženskih genitalnih organa, postoperativni infiltrati iza ginekoloških operacija, stress inkotinencija i dr.

 

HOTEL TERMAL***
Lječilišni hotel «Termal» visoke je B kategorije sa 294 postelje u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama i apartmanima. Hotelski kompleks smješten je u prekrasnom višestoljetnom parku. Okružen je sportskim terenima te jezerom. U sastavu hotelskog kompleksa nalaze se natkriveni i otvoreni vanjski bazeni sa toplom vodom, sportska dvorana, kuglana, saune, fitness centar, turbo solarij te lječilišni dio sa kompletnim medicinsko-rehabilitacijskim sadržajima i dr.. Od vanjskih sportskih sadržaja tu su tereni za tenis, squash, stolni tenis, boćanje, mini golf, košarkaško, odbojkaško i nogometno igralište, sportski ribnjak...

 

Tijekom Vašeg boravka možemo Vam organizirati izlete kako biste upoznali i doživjeli čarobna mjesta Hrvatske i uljepšali svoj boravak u Hrvatskoj.

 

PRIJEDLOG ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- smještaj za pokretne pacijente u dvokrevetnim sobama na bazi 14- 21 punog pansiona sa uključenim boravišnim pristojbama i osiguranjem (mogućnost smještaja u jednokrevetne sobe uz prethodnu najavu i nadoplatu)
- transfere Zračna luka Zagreb – Daruvarske toplice – Zračna luka Zagreb
- 10 -18 dana dolje navedenih tretmana. Vrste i količine tretmana preporučiti će liječnik nakon prvog pregleda te prema priloženoj dokumentaciji pacijentovog osnovnog doktora

 

NAPOMENA: Pacijenti moraju donijeti svoju medicinsku dokumentaciju i preporuke od svojih osnovnih liječnika na engleskom ili Latinskom.

 

TRETMANI:
- prvi i završni pregled doktora specijaliste, pregledi tijekom boravka
- laboratorijke pretrage, ukoliko potrebno
- dnevni medicinski tretmani po preporuci liječnik aspecijaliste
- tretmani i rehabilitacija upalnih i degenrativnih bolesti kralježnice i zglobova
- post operativna rehabilitacija nakon oeracije glave, kralješnice i/ili lokomotornog sistema
- posttraumatska rehabilitacija lokomotornog sistema

 

Program za pomoć pri liječenju neplodnosti uključuje:

• liječnički pregled liječnika specijaliste pri dolasku te po završetku liječenja,
• po potrebni jedan ginekološki pregled tijekom boravka u Daruvarskim toplicama,
• terapijske procedure po odredbi liječnika specijaliste (do četiri vrste terapija dnevno)
• puni pansion ( bife stol – doručak, ručak, večera) sa smještajem u dvokrevetnim sobama lječilišnog objekta „Termal",
• Minimalno trajanje programa je 10. dana, preporučeno trajanje programa je 21 dan.

 

Cijena je ovisna o broju prijavljenih aranžmana.
Uz sva putovanja vrijede «Upute i opći uvjeti putovanja» Putničke agencije IBUS.

IBUS d.o.o.
10 000 Zagreb
Telefon: +385 (0) 1 3694 333
Fax: +385 (0) 1 3648 631
ID CODE: HR-AB-01-080247786

Za sva putovanja vrijede Opći uvjeti IBUS putničke agencije d.o.o. / Copyright © 2013 IBUS putnička agencija. Sva prava pridržana. ID kod: HR-AB-01-080247786 
IBUS travel agency General terms are valid for all travels / Copyright © 2013 IBUS travel agency. All rights reserved. ID code: HR-AB-01-080247786